fbpx

Bőrvédelem Télen

Bőrünket fokozottan igénybe veszik a szabadban végzett tevékenységek, a hideg, szeles időjárás, illetve a fűtött meleg lakás szárazabb levegője, és a nagy hőmérséklet különbségek, valamint a forró fürdők, zuhanyozások, meleg vizes kézmosások előtérbe helyezése. A bőrünk hamarabb kiszárad, feszül, berepedezik, viszket, mivel veszít lipidtartalmából és vízhiányosabb is lesz. A mínuszokban az erek összeszűkülnek, bőrünk vérkeringése is romlik, lassul az anyagcsere, a sejtek tápanyagfelvétele, de a salakanyagok is lassabban ürülnek, a verejték-és faggyúmirigyek működése, kiválasztása is csökken, a bőr védőrétege, barriere is sérül. Olajos szappanmentes tusfürdőkkel, gazdagabb textúrájú, lipidekben gazdag testápolókkal tudjuk regenerálni bőrünket, arckrémeinkben is zsírosabb kozmetikumot válasszunk. A make-up használata is védőréteget jelent bőrünknek a szabadban. Nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő folyadékbevitelről a hidegebb hónapokban sem, ezzel is javíthatjuk bőrünk minőségét, hidratáltságát.

Az UV sugárzás károsító hatásai télen is érvényesülnek, a rövidebb hullámhosszúságú úgynevezett UVB sugarak bőrünk sejtjeinek DNS károsítása révén fokozzák a bőrrák kockázatát, a hosszabb hullámhosszúságú UVA sugarak a bőr öregedéséért felelősek. Mindenképpen gondoljunk télen is a fényvédelemre, különösen a téli sportokat kedvelőknek fontos a magas faktorszámú fényvédő arckrémek, ajakápolók használata, hiszen a hó okozta reflexióból nagyobb UV sugárzás éri bőrüket, könnyen le is éghetnek.

A D vitamint pótlást ne a szoláriumoktól reméljük, inkább szedjünk vitaminokat, és ellenőriztessük egy egyszerű vérvizsgálattal a D-vitamin szintünket.

A szabadban viseljünk meleg sapkát, sálat, kesztyűt, a lakásunkban használjunk párásítókat, zsírosabb kozmetikumokat válasszunk, naponta többször krémezzük kezeinket, ajkainkat, és a forró fürdők helyett langyosabb zuhanyt, szappanmentes tusfürdőket válasszunk.

- Neoderma

A női bőr egészségéért

Elérhetőségek

 

 +36-30-414-48-66

info@neoderma.futuremanagement.hu

Hétfő – Péntek  8:00 – 18:00