fbpx

Anti-Aging Praktikák

Abőrfiatalító praktikák nemcsak az idősödő korosztálynak szólnak, a megelőzésre legalább olyan nagy hangsúlyt kellene fektetni, mint a kialakult ráncok kezelésére. Az anti-aging bőrápolás célja a ráncok elkerülése, a  bőr mélyebb rétegeinek hidratálása, a pigmentfoltok megelőzése, az arc feszesítése, a meglévő ráncok, redők enyhítése. 20-as éveinktől érdemes erre nagy hangsúlyt fektetni, hiszen innentől kezdve bőrünk egyre kevesebb kollagént termel, csökken az arc zsírszövete, a mimikai ráncok megjelennek, a hidratáltság, feszesség csökken.

Ezt fokozzák az életmódból, környezeti hatásokból fakadó károsító tényezők, dohányzás, túlzott szolárium használat, vegyszerek, kevés alvás, stressz, nem megfelelő étkezési szokások, kevés folyadékfogyasztás (víz!).

Fentiek tükrében 20-as éveinktől kezdve fontos a megfelelő bőrápolás, bőrtípusunknak megfelelő arclemosók, tonikok használata, heti rendszerességgel használjunk bőrradírt, testradírt, nappali (UV szűrős) és éjszakai hidratáló arckrémeket, szemkörnyék ápolókat. 30-as éveinktől a fentieken túl kozmetikustól vagy az esztétikai orvoslás eszköztárából válasszunk úgynevezett biostimuláló kezeléseket, ezek a különféle eljárások saját szervezetünk sejtjeit ösztönzik megújulásra, újabb kollagén és elasztikus rosttermelése, ezáltal feszesítik, ránctalanítják a bőrt, segítenek az eredeti kontúrok fenntartásában. Ekkor már alkalmazhatók az izomrelaxáló kezelések is ( „botox”), mellyel a finom mimikai ráncokat tüntethetjük el, megelőzve a mély barázdák kialakulását. Az otthoni bőrápolásban az antioxidáns, C vitaminos arckrémek kerülnek előtérbe.  40-es éveinktől az öregedés elleni harcban be kell vetnünk az otthoni retinolos krémeket, hyaluronsavas hidratálókat, és előbb-utóbb a csontállomány és zsírszövet csökkenéséből adódó volumenhiányok pótlását is elkezdhetjük esztétikai szakemberek segítségével, ez általában hyaluronsavas feltöltést jelent. Az esztétikai kezeléseknél tartsuk szem előtt a mértékletességet, és tudjunk elegánsan „öregedni”, innentől kezdve a szinten tartás legyen a célunk, az öregedés lassítása, a meglévő állapot fenntartása, javítása, és törekedjünk a testi-lelki harmónia kialakítására, fizikai egészségi állapotunk megőrzésére is, hiszen betegségeink bőrünk állapotát is befolyásolják.

- Neoderma

A női bőr egészségéért

Elérhetőségek

 

 +36-30-414-48-66

info@neoderma.futuremanagement.hu

Hétfő – Péntek  8:00 – 18:00